Over ons

Waarom de naam Paralia?

De naam Paralía (met de klemtoon op de i) is geen Nederlandse naam, maar een Grieks woord, dat vrij vertaald “strand”, of “kust” betekent. Het staat voor het najagen van een levensdoel, een droom. Het is ontstaan tijdens een sessie met Geert Kimpen, een Vlaamse auteur van onder andere het boek De Kabbalist. Zelf is hij ooit begonnen met het schrijven van boeken, hoewel zijn achtergrond daar niet bij paste. Niettemin heeft hij dit doorgezet, omdat hij dit als zijn levensdroom zag en niet het werk waar hij op dat moment mee bezig was.

Tijdens de sessie moest elke deelnemer zijn/haar ogen dichtdoen en visualiseren dat hij/zij op het strand stond. In de verte ontwaarde je een grijze stip, die langzaam maar zeker naar je toe bewoog. De stip werd groter en groter. Het bleek een kist. Door de stroming spoelde de kist aan op het strand. Nieuwsgierig liep je naar de kist toe. Het deksel bleek niet op slot. Je opende het deksel en zag daar een voorwerp. Dat voorwerp beeldde je levensdroom uit. Welk voorwerp zat er volgens jou in de kist…?

Het was voor mij al zeker dat ik een ander soort baan wilde. Ik wist niet zeker wat dan precies. Het moest iets uitdagends zijn, waarbij ik ook mezelf verder kon ontwikkelen. Bij mij zat er een oude Griekse amfoor in de kist. Grieks staat voor mij voor mijn passie voor klassieke geschiedenis. Het staat voor het eiland Kreta, waar we de afgelopen jaren steeds een week vertoeven. Het staat voor de wortels van onze westerse beschaving en democratie. De naam Paralia (of “strand”) verwijst naar het moment op het strand, waarin de visualisatie van mijn levensdroom werkelijk werd.

Paralia staat dus voor het najagen van mijn levensdroom. Voor persoonlijke ontwikkeling. Voor het bijdragen aan betere processen in de zorg. Zodat we uiteindelijk allemaal een beetje beter worden.

Marty-Vierkant
Geïnteresseerd? Neem vrijblijvend contact op.