Expertise

Mijn expertise bestaat uit diepgaande kennis van laboratoriumprocessen in zowel eerste als tweede lijn. Door mijn ervaring heb ik een uitgebreid netwerk opgebouwd bij zowel medische laboratoria als bij leveranciers. Door mijn opleiding op het gebied van klinische chemie, kwaliteitsmanagement en bedrijfskunde ben ik in staat op alle niveaus mee te denken. Het behouden van een helicopterview is één van mijn sterke punten. Hierdoor ben ik in staat om goed in complexe situaties te opereren.

Banner#5

Gedurende ruim 12 jaar heb ik als laboratorium manager bij Saltro Diagnostisch Centrum in Utrecht gewerkt. De organisatie is daarbij gegroeid van €12 miljoen omzet naar meer dan €35 miljoen per jaar. Als laboratorium manager heb ik diverse verandertrajecten geleid, waarbij 3 andere laboratoriumorganisaties moesten worden geïntegreerd. Er is een efficiënte en effectieve laboratoriumorganisatie opgebouwd, bestaande uit meerdere disciplines (trombosedienst, klinische chemie, hematologie, immunologie, infectieserologie, therapeutic drug monitoring, bacteriologie, cytologie en histologie).

Voor de Raad voor Accreditatie heb ik sinds 2008 diverse auditteams van vakspecialisten geleid bij het uitvoeren van externe audits bij medische laboratoria.

Als kwaliteitsmanager heb ik bij het SAL het kwaliteitssysteem opgezet volgens de Praktijkrichtlijn CCKL, wat is gebaseerd op ISO 15189.

Bij Kerteza heb ik van 1996 t/m 2000 als consultant diverse medische laboratoria begeleid bij het opzetten en implementeren van kwaliteitssystemen.

Interesse in mijn CV?